Geschiedenis


Op 19 maart 2009 werd ons gezin getroffen door het noodlot.Onze kleinzoon Rody, die toen net 11 jaar was, werd tussen Utrecht en Zeist aangereden door een bus en liet daarbij het leven. Een ramp!

Vanaf dat moment staat je leven stil en weet je niet wat je allemaal te wachten staat. Bang om dingen te vergeten, ben ik toen begonnen met het maken van aantekeningen. Die aantekeningen heb ik later uitgewerkt en langzaam ontstond het idee om een boek te maken. Op dat moment dacht ik aan het drukken van zo'n vijftig exemplaren, zodat ik alle mensen die ons in deze periode hebben gesteund, op de hoogte kon brengen van het hele verhaal door ze het boek te schenken. Zij hadden vaak maar een deel van onze belevenissen meegemaakt.

Vanaf de dag van het ongeluk tot en met de laatste zitting in hoger beroep, waarbij de chauffeur van de bus eindelijk een, voor Nederlandse begrippen, passende straf kreeg, heb ik mijn verhaal opgeschreven. Tussendoor herinneringen aan mijn lieve kleinzoon.

                                                                         

Al schrijvend ontstond het idee om het boek echt uit te geven voor een groter publiek. Door toeval kwam ik in contact met Kitty Bakker van B4books, een uitgeverij uit Maartensdijk. Zij heeft mijn manuscript gelezen en zag  er wel iets in. Nadat zij me een aantal aanwijzingen gegeven had om het boek aan te passen, wordt het daadwerkelijk gedrukt. De titel is door Janny geopperd: Hé, Oop! waren de woorden waarmee Rody van jongs af zijn gesprekken met mij begon. 

Op de voorkant staat het schilderij afgebeeld dat mijn dochter Pythia, de moeder van Rody, gemaakt heeft op het moment dat zij het slechte nieuws kreeg. Het witte vlindertje en de wanhopige moeder spreken voor zich.

Ik dank mijn vrouw Janny voor het meelezen en -denken. Het kostte haar veel energie. Kitty heeft de professionele kant van de zaak goed aangepakt en mij op de rails gehouden waar het gaat om de inhoud. Dank daarvoor!

Vanaf eind november 2012 is het boek via de boekhandel te verkrijgen.


isbn-nummer 9789461550095


© Dolf Kampman 2012